dinsdag 20 mei 2008

Kampvuurtje, een tijgertje en een romantische afsluiting van de vakantie

Gisteravond heb ik op de site van Detroit gekeken of er iets leuks was om te zien. Nou dat is gelukt: The Rouge Ford fabriek!
Om een uur of 11 zijn we op weg gegaan naar Dearborn waar de Ford fabriek, een museum en een IMAX theater staat. Na een bruch in een diner annex bar en grill waar een blind paard geen schade kan uitrichten, kozen wij voor de Factory Tour en niet voor de andere dingen die ze aanboden.

De tour was fantastisch! De eerste van de twee films ging over de geschiedenis en het leven van Henry Ford en hoe hij de assembly line heeft bedacht. Een sterk punt uit deze film was dat ook de zwarte bladzijde uit de geschiedenis – de krachtmeting met de vakbond –niet onbesproken bleef. De tweede film ging over de beroemde assembly line en je bekeek hem op een stoeltje wat 360 graden kon draaien. Zo af en toe werd er een bijpassende geur in de zaal gespoten, trilde de grond of voelde je druppeltjes. Een hele leuke ervaring.

Het kampvuurtje kwam als laatste: de daadwerkelijke assembly line!
Hier zag je mensen vanaf een verhoogd looppad, aan de lopende band schroefjes aandraaien; bedrading aanleggen; ruitenwissers plaatsen; totdat je de Ford F-150 truck in vol ornaat de fabriek zag uitrijden. We hebben als was het een kampvuurtje naar al deze handelingen staan kijken. En weet je wat wij het meest bewonderenswaardige vonden? Dat iemand een plan heeft moeten opstellen met op welk moment, welke schroefjes worden aangedraaid en welke dingen geplaatst worden in een kale auto. Dat moet me toch een boekwerk zijn!
De Tigers deden tot op heden niets en nu wij er zijn maakten ze de Mariners in maar in de laatste innings kwamen de Mariners toch nog op 8 punten tegen de Tigers op 12. Hele goede wedstrijd en het ballpark staat zeker in onze top 10. Van William kreeg ik een klein tijgertje: Stripey genaamd. Ahhhhhh zo schattig!

Toen wij op de kamer terugkwamen stond er een fles champagne met aardbeien en zoetigheden op ons te wachten. William had dit deel van de boeking – een romantic package – tot de laatste avond van de vakantie bewaard. Lekker hoor, nu kan ik al soezelend op de klanken van Baseball in slaap vallen.

Morgen wat vroeger opstaan want de koffers moeten uiteindelijk goed gepakt worden om niet op het vliegveld weer iets over te moeten pakken. Nu maar hopen dat ze op het vliegveld Clinique verkopen want ik was vandaag vergeten dat ik nog drie dingetjes nodig heb.

Geen opmerkingen: